Az álmennyezet funkciója

Az álmennyezetről általában

Valószínűleg nem vagyok egyedül azzal, hogy sokáig fogalmam sem volt arról, hogy mi az az álmennyezet, sőt még a létezéséről sem hallottam egészen addig, mígnem egy hatalmas belmagasságú lakásba nem költöztünk. Bár tényleg igazán gyönyörű tud lenni, ha hatalmas belmagassággal rendelkezik egy lakás mégis tudnunk kell, hogy bizony ennek a szépsége is jelentős hátránnyal tud járni, ugyanis minél magasabb a belmagasság, annál nehezebb befűteni, hiszen a meleg felfele száll, és mire befűtjük az egész lakást szinte már a fél vagyonunk ráment a fűtés számlára. Éppen ezért fontos valami megoldást találni arra, hogy a kifűteni kívánt területet csökkentsük. Mi elsősorban egy galéria beépítésén gondolkodtunk, de miután kiszámoltuk, hogy az mekkora költségekkel járna inkább ejtettük az ötletet és valami egyszerűbb és kevésbé jelentős anyagi befektetést igénylő megoldást kerestünk.

Az álmennyezet fő funkciói

Az álmennyezet kialakításában két leggyakrabban két opció játszik közre az első alternatíva, mint már említettem is a belmagasság csökkentésére szolgál, ezt általában óriási belmagasság csökkentése folytán szokták kialakítani. Ennek a fő oka szinte minden esetben, hogy a kifűteni kívánt területet csökkentsék, illetve megint csak szempont lehet, ha a légtér akusztikáját kívánjuk befolyásolni.

A második kevésbé hasznos ám annál gyakoribb szempont pedig szimplán csak az esztétika. Hiszen amint felhelyezésre kerül az álmennyezet az igazi mennyezet minden kábelét, szellőztető rendszerét illetve vezetékeinek tömkelegét el tudjuk rejteni az álmennyezet fölé, így máris sokkal esztétikusabb hatást tudunk elérni, hiszen nem lógnak a falból mindenhonnan kábelek, ami valljuk be nem utolsó szempont semmiképpen sem. Ennek folytán gyakran találkozhatunk ezzel a megoldással irodaépületekben, raktárakban is. Maga pedig az álmennyezet nem szükségszerűen csak praktikus szempontokat lát el, ugyanis a Ledguru weboldalán példának okáért álmennyezeti dekor megoldások rengetegével találkozhatunk.

Álmennyezet nem csupán praktikusan

 Amikor a saját lakásunkba kerestünk különböző álmennyezeti megoldásokat, mi több szempont mentén kerestük a legmegfelelőbb álmennyezetet. Az első szempont nyilván a praktikusság volt, hogy lecsökkentsük, a hatalmas belmagasságot ezáltal szabályozzuk a fűtést és a beltér akusztikáját. Viszont számunkra legalább annyira jelentős szempont volt az esztétika, mint a praktikusság. Számunkra a legmegfelelőbb megoldást a Ledguru hatalmas termék kínálata nyújtotta. Elképesztően sokfajta kiegészítést kínál azon vásárlóinak, akik álmennyezethez kapcsolódó elemeket keresnek. Megtalálhatóak a rendkívül esztétikus mennyezeti lámpáik, továbbá Led szalagjaik és az azok felszereléshez szükséges kiegészítő elemek. Számos sziget és álmennyezeti profil közül válogathatnak az érdeklődők, akár újonnan vásárolthoz, akár már meglévő világítótesthez vásárol. Egy biztos itt mindenképpen megtalálja a megfelelőt. Akit esetleg bővebben érdekelne a Ledguru kínálata az látogasson el a https://ledguru.hu/desinh-megoldasok-193/almennyezet-xps-194 weboldalára, ahol garantáltan megtalálja az igényeinek leginkább megfelelő árut.

Az álmennyezeti világítás

A legtöbb termék kész álmennyezet XPS polisztirolból készül, mely által nem csupán esztétikus lesz a mennyezeti világítás, de rendkívül modern és dizájnos hangulatot is kölcsönöz számára. Maga az álmennyezeti világítás egyik legnagyobb előnye, hogy házilag is beszerelhető, nem szükséges hozzá semmiféle szakember segítsége, hiszen egyszerűen mi is képesek vagyunk megoldani a beszerelését, hiszen csupán ragasztani kell. Továbbá megint csak hatalmas előnye, hogy miután rendkívül könnyű elemekkel rendelkezik a szállításuk is igazán egyszerű. Miután a tervezők már előre gondoltak arra, hogy az álmennyezet sok esetben a vezetékek elrejtésre szolgál, így már előre ki vannak, vágva lyukak melyeket nekünk csupán úgy kell kiválogatni és beillesztgetni. Így még egyszerűbbé téve a teljes folyamatot. Egyébként az XPS szigetek falfestékkel bármilyen színre lefesthetőek, így egyszerűen tudjuk a lakásunk színeihez igazítani, hogy tökéletes lehessen az összhang és a harmónia. Így ezzel a megoldással is abszolút ugyanazt a hatást fogjuk tudni elérni, mint egy jóval költségesebb és macerásabb gipszkarton álmennyezet esetében. Egyébként az álmennyezet a Led világítás elrejtésére is kiválóan alkalmas, akár díszlécek megoldásával is lehet kombinálni, így igazán ízléses és mutatós megoldást lehet vele elérni.

Amennyiben sikerült felkelteni az érdekőrlődését az álmennyezetek irányába, akkor meleg szívvel ajánlom a Ledguru online webkatalógusát, ahol rengeteg megoldással és kiegészítővel lehet találkozni. Én személy szerint csak ajánlani tudom az álmennyezet opcióját, ugyanis nekünk nagyon bevált az alkalmazása és nem utolsósorban rendkívül esztétikusan sikerült megoldanunk. Így nem csupán praktikus, de esztétikus is lett.