A legjobb csaptelepek amennyiben felújításra adnánk a fejünket

A legjobb csaptelepek, avagy fürdőszoba felújítás

Amióta neki álltunk a ház felújításának rengeteg olyan dolog merült fel, amire előtte még csak nem is gondoltunk. Ilyen volt például a csaptelepek kiválasztása is, hiszen erre a „felújítási” lépésre abszolúte nem építettünk. Valljuk be, ha nagy felújításon gondolkozik az ember, szinte az utolsó opciók között van, amikre tán nem is igazán gondol az olyasfajta dolgok kiválasztása, mint a csaptelepek, mindenki inkább a nagyobb volumenű dolgokra asszociál a felújítások során, mint például a bútorok kiválasztása, vagy a megfelelő festékek megrendelése. Alapvetően nyilván senki sem arra asszociál elsőként, hogy az apró ám annál fontosabb dolgokat szerezze be. Miután mi sem így jártunk el és abszolút nem szenteltünk figyelmet a csaptelepek kiválasztásának, ezért tudok beszélni a folyamat tapasztalatairól.

Csaptelep fajták

Milyen fajta csaptelepek léteznek? Miután az úgynevezett vizes blokkban a legfontosabb tárgy a csaptelep, úgy gondolom bár első sorban a csap esztétikájára szoktuk jelentős hangsúlyt tenni mégis mindenképpen érdemes inkább a minőségre helyezni a hangsúlyt az esztétikával szemben. Az első és egyben legfontosabb alap követelmény a megbízhatóság és a minőség, ugyanis egy kisebb hiba miatt akár felmerülhet a teljes csaptelep kicserélése is, amely igen csak jelentős anyagi vonzattal jár. A korszerű csaptelepek nem csupán, hogy könnyen szabályozhatóak, de emellett víztakarékosak is illetve védelemmel ellátottak és viszonylag könnyen javíthatóak. A csaptelepeknek, mint valószínűleg a legtöbben tudjuk is viszonylag sok fajtája létezik, külön csaptelep szükséges a mosdóba, a fürdőszobába, a konyhába és még ezeken az opciókon belül is számos lehetőség felmerülhet. Ezeket a különböző opciójú csaptelepeket fogom ismertetni az alábbiakban.

  • Mosdó csaptelep: az elsődleges csaptelep, melyet a mosdóban illetve a fürdőszobában szoktunk elhelyezni. Ebben az esetben is több funkció illetve alternatíva van, mint például az egykaros mosdó csaptelep, a tekerőgombos mosdó csaptelep, a leeresztő szelepes és a leeresztő szelep nélküli mosdó csaptelep ezeken az opciókon belül is két alternatíva van az álló és a fali kiviteli csaptelep.
  • Mosogató csaptelep: A második alternatíva a mosogató csaptelep, mely elsősorban a konyhára összpontosul. Itt is több opció található, mint az egykaros mosogató csaptelep, továbbá a tekerőgombos mosogató csaptelep, ezenfelül a leeresztő szeleppel és leeresztő szelep nélküli csaptelep, illetve az előzőhöz hasonlóan, szintén az álló illetve fali kivitelezés.
  • Kádtöltő csaptelep: A kádtöltő csaptelep szintén a fürdőszobára specializált csaptelep, mely kifejezetten a kádra van összpontosítva. Természetesen az adott alternatíván belül is több specifikus választási lehetőség van, mint például az egykaros kádtöltő csaptelep, illetve a tekerőgombos késtöltő csaptelep, leeresztő szeleppel és leeresztő szelep nélküli csaptelep illetve szintén elérhetőek az álló illetve a fali alternatívák.
  • Kád mosdó töltő csaptelep: Valójában az az alternatíva nem található meg minden háztartásban, de szintén érdemes megemlíteni ezt a variánst is. Ezen az opción belül is megtalálhatóak az egykaros kád-mosdó töltő csaptelepek illetve a tekerőgombos kád-mosdó csaptelepek is szintén leeresztő szeleppel illetve anélkül.
  • Bojler csaptelep: A bojler csaptelep valójában szintén nem található meg minden háztartásban, kizárólag az olyanokba ahol ilyen jellegű a meleg vízszolgáltatás. Ebben az esetben szintén a már jól megismert két alternatíva található az egykaros bojler csaptelep illetve a kétkaros bojler csaptelep szintén leeresztő szeleppel vagy anélküli változatban.
  • Bidé csaptelep: A bidé csaptelepek egykaros funkciójúak vagy tekerő gombosak szintén álló vagy fali kivitelezésben továbbá leeresztő szeleppel vagy leeresztő szelep nélkül. Ez a fajta csaptelep minden helységbe kivitelezhető legyen szó akár fürdőszobáról, konyháról bármelyik alternatívára leszűkítve.

Csaptelep választás

Úgy gondolom amennyiben csaptelepeket vásárolunk feltétlen fontos, hogy minőségi darabra illetve több helység esetén darabokat szerezzünk be, hiszen ezek abszolúte a legfontosabb tárgyak közé tartoznak a háztartásunkba és úgy hiszem érdemes inkább egyszer beruházni egy igazán jó minőségi darabra, mint rendszeresen fizetni az újabb és újabb meghibásodásokért. Mi a felújítás során a Ventil csaptelepei közül válogattunk minden helységünkbe. Én személy szerint mindenkinek csak ajánlani tudom a Ventil webáruházát, melyen az összes kiváló csaptelep megtalálható, amire csak szükségünk lehet. Az alábbi weboldalt https://www.ventil.hu/csaptelep ajánlom minden kedves érdeklődőnek, akinek aktuálissá vált a csaptelepek megvásárlása.

A csaptelep, hogy szuperál?

Én azóta is nagyon elégedett vagyok azzal a csaptelep szériával, ami mellett döntöttünk. Egységeset választottam, olyat, amiben minden olyan lehetőségre van modell, amire nekem kell. Úgyhogy ha belépsz a fürdőszobánkba, akkor egy egységes dizájnt találsz és ebben nagyon szeretek gyönyörködni például fürdés közben. Persze belaktuk már és nem valószínű, hogy az első dolog pont a csaptelepek összhangja lesz, amit belépve kiszúrsz, de pont ez a lényeg, szép hivalkodás nélkül.