Platós teherautó bérlés költözéshez

Mikor jön jól egy platós teherautó bérlése?

Netalán a közel jövőben költözünk? Esetleg még nem tudjuk, hogyan tudnánk megoldani, minél olcsóbban és hatékonyabban a költözés menetét? Szükségünk lenne egy aránylag nagy rakodótérrel rendelkező autóra a bútorok elszállításához? Nincsen a közel s távoli ismeretségi körünkben olyan, aki ebben az ügyben tudna esetleg segíteni? Akkor ajánlok egy rendkívül jó alternatívát! Válassza a platós teherautó bérlésének lehetőségét és garantáltan a lehető legjobb döntést hozza!

Tapasztalataim szerint a költözés kínkeserves stressz forrását és terhét, jelentősen gördülékenyebbé teszi és elősegíti a gondtalan menetét egy platós teherautó bérlése. Gondoljunk csak bele, milyen költségekkel jár egy költöztető szolgáltatás igénybe vétele, elárulom sokkalta drágább, mint az adott platós teherautó bérlés opciója, arról nem is beszélve, hogy az előbbi alternatíva, vagyis a költöztető cég igénybe vétele sokkal kötöttebb, mintha mi azt saját erőből próbálnánk kivitelezni. Amikor mi költöztünk, akkor egyértelműen láttuk, hogy a mi életritmusunkhoz sokkalta jobban passzol az, hogy bérelünk egy teherautót és önerőből, a saját időnkkel gazdálkodva oldjuk meg a költözés folyamatát. Számomra jóval egyszerűbbnek bizonyult az, hogy nem kellett előre időpontot egyeztetnem senkivel, hanem amikor úgy éreztük, hogy van időnk és energiánk és végre készen állunk mind testben, mind lélekben arra, hogy költözzünk, akkor neki állunk a költözésnek és nem egy külső erő sürget az időpont közeledte miatt.

A platós teherautó bérlésének a menete

Maga a bérlésnek a folyamata igazán egyszerű. Mindössze annyi a dolgunk, hogy már előzetesen érdemes interneten utána nézünk annak, hogy hol van lehetőség lehetőleg a közelünkben egy platós teherautó bérlésére. Itt általában tanácsolt viszonylag több szempont alapján tájékozódni. Az elsődleges szempont, hogy mennyire található a kölcsönző pont közel az otthonunkhoz. Ezentúl mindenképpen szükségszerű és egyben ajánlatos is alaposan utána nézni a szóba jövő cégek kínálatának, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy minden egyes autó kölcsönző szolgáltatást nyújt olyan számunkra ideális opciót, amelyre jelen pillanatban szükségünk van. Továbbá én személy szerint úgy gondolom, hogy nem árt a cégről és a szolgáltatásáról átolvasni az online felületeken megjelenő értékeléseket és véleményeket, mivel ezek általában egy korrekt és reális képet tükröznek a valóságról.

Platós teherautó bérlés lépésről lépésre

A kölcsönzés mente egyébként pofon egyszerű. Miután megtörtént az online felkeresése és leellenőrzése a helynek, el kell látogatni a kiválasztott helyszínre, ahol az esetleg már online kinézett autót, vagy ott helyben kiválasztott járműve, némi kaució és a kölcsönzési összeg lerakása után, azonnal igénybe is lehet venni. Fontos tudni, hogy a legtöbb helyen általában előre meg van autó típusok szerint határozva, hogy az adott járművel egy nap alatt hány kilométert lehet megtenni. Ez alapján érdemes belőni, hogy melyik platós teherautóra lehet szükségünk, hiszen valószínűleg nagyjából tisztában vagyunk azzal, hogy körülbelül napi hány kilométert kívánunk megtenni. Egyénként amennyiben túllépjük a napi megtehető limitet, akkor is meg van határozva, hogy annak a túllépésének az esetében erre mennyit szükséges ráfizetni kilométerenként. Továbbá azt is célszerű eldönteni előre, hogy megközelítőleg hány napra kívánjuk igénybe venni a járművet. Mivel attól függően, hogy hány napra kölcsönözzük ki, attól függően változik kedvezően az összeg. Amennyiben ezek a kérdések mind kétségkívül tisztázódtak bennünk, már semmi sem állhat útjában az platós teherautó kölcsönzésének. Akit bővebben érdekelne a platós teherautó bérlés opciója, az látogasson el a Határautó platós teherautó bérlés honlapjára és győződjön meg maga arról, milyen kiváló alternatívát tudnak nyújtani költözés esetében.

Mire ügyelj platós teherautó bérlés esetén?

Természetesen fontosnak tartom azt, hogy úgy vigyázzunk a kölcsönzött teherautóra, mintha a sajátunk lenne, hiszen valószínűleg sokan mások fogják még rajtunk kívül igénybe venni az elkövetkezendő évek során.

Még fontosnak tartom pár mondatban megemlíteni az teherautó visszaszolgáltatását is, amely lényegében tulajdonképpen ugyanilyen egyszerű, mint a kölcsönzés menete. Először is vissza szolgáltatjuk a kölcsönzés lejártával a platós teherautót (lehetőleg olyan állapotban, ahogyan elhoztuk) alá írjuk a visszaszolgáltatás bizonyító dokumentumokat, vissza kapjuk a kaució árát és már végeztünk is az egész folyamattal.

Úgy gondolom mindenképpen érdemes kipróbálni a platós teherautó bérlésének alternatíváját, ugyanis ténylegesen hatalmas terhet tud levenni az a tudat a vállunkról, hogy teljesen a magunk urai vagyunk a költözés folyamatában. Nem szükséges senkihez sem alkalmazkodnunk, hanem a saját tempónkban tudjuk irányítani a folyamatot.