Online optika, amikor nincs kedvünk kilépni az utcára

Miért vásárolok mostanában inkább online optikában

A mai világban mindannyian jobban szeretjük az online megoldásokat, azonban sokszor rá is kényszerülünk erre. Ez azonban nem kell, hogy rontsa az életkörülményeinket is. Ha valaki esetleg elhalasztaná a szemüveg vagy kontaktlencse választását, amiért most kevesebbet megyünk az utcára, még úgysem kell lemondani erről. Hiszen ma már több webáruház is működik, ahonnan még kényelmesebb és gördülékenyebb is a vásárlás, mint személyesen. Én személy szerint nagyon jó ötletnek tartom az online optika intézményét, mert az ember már akkor is előre tájékozódhat a látszerek áráról és fajtáiról, hogyha egyébként személyesen szeretné megvásárolni azokat. Azonban erre sokszor nincs is szükség, hiszen az interneten keresztül csak beletesszük a szimpatikus dolgokat a virtuális kosarunkat, és néhány nappal később már az otthonunkban vehetjük át a kész csomagot.

Az én tapasztalatom az optikákkal

Nem mondanám, hogy nagy emberkerülő vagyok egyébként, inkább csak az introvertáltság felé húzok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy szeretnék egy optikában sorba állni olyan dolgokért, amit az otthonom biztonságában is be tudok szerezni. Ilyen például a kontaktlencse. Elég, hogyha az ember egyszer látogat meg egy optikát, ahol megtanítják a lencse berakására, illetve azt is megmondják, hogy milyen dioptriájú darabokat kell majd rendelnie. Onnantól kezdve pedig előttünk a választás lehetősége. Nekem az a tapasztalatom a több évnyi optikushoz rohangálás után, hogy a lencsék vétele nem csak olcsóbb, de sokkal kényelmesebb is az interneten keresztül. Egyrészt, így én választhatom ki a márkát. Szerintem ez nagyon fontos! Néha akkora különbségeket tapasztalni egy-egy termék kapcsán, olyan esetekben is, amikor nem is gondolnánk, hogy hihetetlen. Én először azt csináltam, hogy minden egyes háromhavi adagomat másik gyártótól rendeltem. Volt olyan, ami bevált, és persze olyan is, ami nem. Életem egyik nagy balfogása volt egy egyébként is olcsó fajta leárazott darab vétele. Ráadásul fél évre. Alapból szerintem kisebb volt, mint a többi darab, és csak nyeklett-nyaklott, estére is kényelmetlenné vált már a viselése. De tapasztalatból tanul az ember, így pedig már tudtam, mi az, ami számomra nem válik be. Megtaláltam a tökéletes márkát is azonban. Persze, ez mindenkinek más, valakinek ez tetszik, valakinek az, mások a preferenciáink, szerintem ezért is fontos, hogy az ember saját maga választhasson a termékek közül, és ne egy optikus rendelje meg azt a márkát, akivel esetleg szerződésben áll, vagy akitől megszokta. Az internet sokkal nagyobb szabadságot nyújt a számunkra, amit szerintem ideje kihasználni! Nézzük csak meg a boltok kínálatát. Bemegyünk, meg is nézünk egy adott műszaki cikket, amiből jobb esetben is csak mondjuk öt-tíz fajta van, és akkor sokat mondok. Aztán látjuk az interneten, hogy ez akár ötven is lehet, egyszerűen csak azok nem voltak készleten. Szerintem ezt a fajta választási szabadságot nagyon meg kell becsülnünk az optikák szempontjából is. Pedig én szeretem a fizikai értelemben vett optika üzleteket is, úgy gondolom, ez egy sokkal jobb rendszer lehet egész sok ember számára.

Hogyan válasszunk szemüvegkeretet az optikában, ha saját magunkra vagyunk bízva?

Ez egy komoly kérdés. Hiszen a kontaktlencsével elég egyszerű a helyzet, hiszen nem kell azon gondolkoznunk, hogy a lencse jól áll-e rajtunk vagy sem. A szemüveggel rögtön más a helyzet, hiszen sokszor abban bízunk, hogy felpróbáljuk az adott keretet, és látni fogjuk, hogyan áll rajtunk. Nos, ez természetesen igaz, de ne higgyük azt, hogy ez az egyetlen lehetőség a számunkra! Hiszen az online optikában ugyanolyan sikeres vásárlásokat hajthatunk végre, mint személyesen. Ma már nem egy helyen találhatunk olyan oldalakat, amelyekkel a saját képünkre szerkeszthetünk egy-egy szemüveget, így legalább azt fogjuk biztosan tudni, hogy melyik fajta keret áll számunkra a legjobban. Vannak persze örök érvényű vélemények, és azt szűrtem le belőlük, hogy az arcformánkkal ellentétes stílusban érdemes választani. Kerek arc? Szögletes szemüveg. Szögletes, csontos áll? Lekerekített szemüveg lehet számunkra az ideális. De nem kell ehhez feltétlenül ragaszkodnunk egyébként sem, hiszen azért mi tudjuk, milyen igényeink vannak a kinézetünkkel szemben. Például néhányan lágyítani szeretnének a vonásaikat, mások pedig éppen kiemelni azokat, vagy valamilyen stílus szerint öltözködni, ehhez pedig a szemüveg mindenképpen egy remek kiegészítő, amely megkönnyítheti a dolgot, és remek kinézetet varázsolhat, bármit képes feldobni.

Azt válasszuk az optikában, ami nekünk tetszik!

A kérdés csak az, mi mennyire ismerjük magunkat. Ha máshol nem is, ez majd az optika oldalán kiderül. Szerintem olyan keretet rendeljünk az optika oldaláról, amely igazán tetszik nekünk, úgy biztosan nem fogunk csalódni, hiszen a saját stílusunkhoz öltöztünk. Ne hagyjuk, hogy mások erőszakosan befolyásoljanak minket, válasszuk az online optikát és keressük meg a számunkra leginkább ideális darabot még ma!