Nyaralni megyünk Csernobilba!

Na de miért éppen Csernobil?

A párommal már egy ideje megfogalmazódott bennünk az igény, hogy a régimódi, már lassan unalmassá váló nyaralásainkat valamilyen izgalmasabbra, különlegesebbre cseréljük. Hiszen folyton csak a tengerhez mentünk vagy a hegyekbe, amelyek persze nagyon klassz dolgok, nincs okom panaszkodni, viszont tényleg minden évben ugyanaz volt a program. Csak a napozás, fürdés, napozás és fürdés, magazin olvasás… Aztán váltanunk kellett. A párom hatalmas ötlete a wellness hétvége volt, de hát nagyon messzire nem jutottunk a korábbi rutintól, hiszen ott is csak medencézni tudunk, a masszázs pedig nem igazán elégíti ki az izgalom iránti szenvedélyem. Hogy hogyan jutottunk el Csernobilba? Egyszerű. Elkezdtünk újabb és újabb célokat kitűzni magunk elé. Az első egy kalandpark volt Angliában, aztán pedig itthoni kisebb kalandparkokat jártunk be. Nos, nem sokban különböznek egymástól ezek, folyton köteleken kell mászni magaslatokon és annyira nem kalandos, ahogy azt ígérik, talán inkább gyerekeknek valók ezek, mint egy több éves házaspárnak. Aztán jöttek a szabadulószobák, amik azért egy fokkal jobban megmozgatták az elménket. Abból is azonban már olyan sokat kipróbáltunk és szabadultunk ki onnan sikeresen, hogy mondhatjuk, nem nagyon ér minket új meglepetés már. Jöttek a horror mozik és a hasonló nem túl izgalmas próbálkozások, de nyáron azért az ember mégis csak szeretne elmenni egy távolabbi országba, hogy kiszakadjon az unalmas hétköznapokból és végre néhány napot ne a képernyője fölé görnyedve kelljen töltenie. Úgyhogy a páromra bíztam a dolgot, és most az egyszer valami olyan klassz útivélt talált, amivel én is igazán meg vagyok elégedve. Ez lett Csernobil. Mindketten nagy történelem-szeretők vagyunk, így is ismerkedtünk meg, aztán a másik ok, hogy együtt néztük a Csernobil sorozatot is, ami hetekre lekötött minket. Aztán a párom megtalálta ezt az oldalt, ami különleges úticélokkal foglalkozik és én is szétnéztem rajta. Szerintem is Csernobil a legjobb döntés első kiindulási pontnak, na de! Mennyi érdekes és különleges országot és helyszínt lehet még ezzel a céggel meglátogatni, hihetetlen! El sem hiszem, hogy eddig nem fedeztem fel őket. Ha Csernobilt idén megnéztük, akkor következő célként valószínűleg Észak-Koreát fogjuk kitűzni, mert az az ország is nagyon érdekel mindkettőnket.

Úgyhogy irány Csernobil!

Már el is kezdtem a bepakolást. Tudtam, hogy Ukrajnában hideg van, de azért utána néztem, mire számíthatok az elkövetkező napokban, illetve minden fontos dolgot beszereztem, ami csak kellhet. A biztonság miatt nem aggódom, ugyanis olvastam az oldalon, hogy a sugárzásunkat meg fogják mérni még mielőtt hazaindulnánk.

Mit fogunk Csernobilban csinálni?

Két napra megyünk, ezek közül az egyikben egész biztosan Kijevben leszünk, egy hotelben szállunk majd meg. Az biztos, hogy Kijevben is szétnézhetünk, ami szerintem szintén nagyon izgalmas, barátok elmesélése alapján a több csillagos éttermek is elérhető áron vannak ott, hiszen a fizetések is jóval alacsonyabbak az országban, így ezt a kényelmet most biztosan ki fogjuk használni. Aztán Csernobilba megyünk, megnézzük a nevezetességeket, a szellemvárosnak nevezett környéket is. Félek egy kicsit, hogy milyen lesz, de persze ettől csak még izgatottabb vagyok az egész utazás iránt. És tényleg az egyik kedvenc sorozatunk volt a párommal az elmúlt időben a Csernobil, szóval ez még csak rátesz egy lapáttal. Milyen lesz majd ott lenni, és végig gondolni, hogy ezek a helyszínek a sorozatban is voltak, itt játszódtak olyan események, amelyek nyomot hagytak a történelmünkben és annyi életet elvettek… Hihetetlen lesz. Úgy képzelem, mindenhol kietlen tájak és csendesség fog minket körbe venni, talán az ott elhunyta lelke még mindig ott kísért… De ha nem is így van, akkor is hatalmas élménynek hangzik egy ilyen híres vagy inkább hírhedt városba elutazni, ráadásul tényleg végre valami izgalmasban lesz részünk a sok napozós-fürdős nyaralás után, nem is kérhettem volna ennél többet erre az évre, mint ezt a csodás lehetőséget

Csernobil után

Mint mondtam, Csernobil után valószínűleg Észak-Korea lesz a cél, majd ha kedvünk lesz, szépen lassan végig is járhatjuk ezeket a különleges országokat, már alig várom. Minél különösebb, annál jobb! Hátborzongató események helyei ezek, miközben mi teljes biztonsággal nézhetjük végig őket egy kutatócsoporttal, ennél különlegesebb eseményben azt hiszem, még soha az életben nem volt részem. Biztosan egész különleges lesz, ami hosszú évekig kellemes élmény marad majd. Talán még az unokáimnak is erről fogok mesélni. Ha pedig hazaértünk, biztosan írok majd arról is egy bejegyzést, hogyan alakult az út, miket láttunk és hogy milyen nyomot hagyott bennem Csernobil városa. Remélem másokat is annyira izgat ez az utazás, mint engem, úgyhogy olvassátok el azt a bejegyzésemet is. Ha pedig nektek is jól jönne pár ötlet, hogyan készüljetek és mivel a nyaralásra, ezen a linken találtok pár hasznos infót, hogyan ne görcsöljetek rá a témára, hanem élvezzétek a várakozást, ahogy én is teszem: https://velvet.hu/nyar/2017/06/10/az_orok_dilemma_mikor_menjunk_nyaralni/.