Egy jó munkásszálló Budapesten!

Ha nem hiszed, hogy van tökéletes munkásszálló Budapesten

A munkásszállókról általában egy téves képet alkotnak az emberek, amely nem felel meg teljes mértékben a valóságban. Milyen is egy valódi munkásszálló Budapesten? – kérdezhetnénk tehát. Éppen ezért született ez a kis írás, hogy el legyen oszlatva a téves pletyka arról, hogy egy ilyen szálláshely milyen lehetőségeket biztosít az ember számára. Érdemes tehát tovább olvasni akkor is, hogyha az ember nem feltétlenül szeretne ilyen helyen munkát vállalni, hanem esetleg egy nyaralás alkalmával spórolna egy kicsit azon, hogy valahová csak aludni menjen el. Nézzük meg tehát, hogy mit is kell tudnunk egy munkásszállásról Budapest területén, de mindez sokszor vidékre is vonatkozik.

A munkásszálló Budapest városában: elhelyezkedés, bejárás

Az egyik központi kérdés persze az lehet a választás során, hogy a munkásszálló Budapest mely részén helyezkedik el, hogyan tudjuk az adott munkahelyet megközelíteni vagy a belváros központi részébe jutni. A válasz nem egyértelmű persze, hiszen nem egyetlen szálláshelyről van szó, hanem számosról, amelyek mind más körülményeket biztosítanak az ember számára, és persze máshol is helyezkednek el. A külvárosban rengeteget találhatunk, amelyeket érdemes megnézni, általában ezek a legolcsóbbak is. A külváros persze nem azt jelenti, hogy túl nehéz beljebb jutni, általában egy tízperces metróút vagy egy húszperces villamoson való rázkódással már el is érhetünk a legnépszerűbb helyekre. Ez nem azt jelenti, hogy a belvárosban egyáltalán nem lenne munkásszállásra lehetőség, azonban ott valószínűleg nehezebben fog az ember helyet kapni, és feltehetően sokkal zajosabb is lesz a környék, a közlekedés egész éjjel hangos, ahogy az emberek is, főleg a hétvégéken.

munkásszálló-Budapest_pic2

Az elhelyezkedés tekintetében én inkább azt tudnám mondani, hogy az ember a környezetre figyeljen. Legyen egy minél gyorsabb tömegközlekedési jármű a közelben, a legjobb a metró vagy a troli. A járatokat is meg lehet nézni, hogy találunk-e gyorsabb járatokat, amelyek nem állnak meg minden egyes megállónál, hanem csak a népszerűbbeknél, ami persze akkor jó, hogyha nekünk egy ilyen népszerűbb megállónál kell majd leszállnunk. Emellett azt is meg lehet nézni, hogy az embernek helyben milyen lehetőségei vannak. Lesz-e kisbolt, ahol az ember be tud vásárolni munka előtt vagy után? Ilyenkor a nyitvatartásról is érdemes egy kicsit részletesebben tájékozódni, főleg, hogyha hosszú a munkaidőnk. Ilyenkor tehát számos fontos faktor van, amiket érdemes figyelembe venni a választás során. Egyáltalán van-e kisbolt, milyen szórakozási lehetőségek vannak, tudunk-e edzeni, sétálni, van-e dohánybolt a közelben vagy sem.

A munkásszálló Budapesten: a belső kérdések

A belső kérdések alatt persze azt értem, hogy egy munkásszálló Budapesten mit is tud számunkra nyújtani egy kényelmesen ágyon túl. Természetesen jó tárolóhelyiség is, az ember akár egy nyaralás alkalmával is le tudja itt tenni a nehéz bőröndöt és nem kell minden dolgát magával cipelnie. A kényelmes ágyon túl jó, hogyha van az embernek egy kis ágy melletti szekrénye, akár zárható fiókkal is, ahová az értékeket tudja tenni. Az sem hátrány, hogyha az ember a ruháit ki tudja tenni valahová, hogy azok ne legyenek teljesen gyűröttek, mire viselnénk őket. Persze, hogyha sokáig maradunk, akkor érdemes azt is megnézni, hogy található-e mosoda a közelben, ahol mi magunk tudunk mosni, hogy ezzel is spórolhassunk valamennyit, vagy sem, esetleg a szálláshelyen van-e lehetőség arra, hogy tisztítsuk a ruháinkat.

A kérdés persze az, hogy hány ember lesz rajtunk kívül egy szobában. Jobb helyeken akár kétágyas helyet is tudunk magunknak bérelni, ami azért jó, mert akár egy baráttal vagy kollégával is kényelmesen meg lehet szállni ilyen módon. Persze a többágyas szobákkal sincs gond, az emberek ide többnyire dolgozni járnak, tehát egy hosszú munkanap után csak beesnek az ágyba, és maximum sorozatot néznek a telefonjukon. Nem kell tehát a nagyobb szobáktól sem tartania az embernek, mindenki a pihenés céljával fog visszamenni a szállásra.

A munkásszálló Budapesten: ilyen a fürdőszoba-helyzet

A munkásszálló Budapest lehetőségek között nagyon eltérő megoldások lehetnek. Számíthatunk közös fürdőre, ami sokszor jó, hiszen nem kell várnunk a másikra, hanem mindenki akkor tud készülődni, amikor csak szeretne. Privátabb emberek persze találhatnak olyan munkásszállót Budapesten, ahol külön zárható fürdőszoba is található, így nem kell másokkal egy térben lennie olyan helyzetben, amely számára kellemetlen lehetne.

munkásszálló-Budapest_pic3

Megéri a munkásszálló Budapesten?

Én mindenképpen azt mondanám, hogy a munkásszálló Budapesten megéri az árát, jó döntés munkához de még utazáshoz is. Találhatunk olyan lehetőségeket, ahol a munkaadó állja a költségeket és intézi az egész szállást, de akármikor találhatunk egy olyan lehetőséget a munkásszálló budapesti kínálata között, amely magánszemélyként vagy saját zsebből fizetve is jó megoldást jelent az ember számára. Jó döntés lehet tehát egy kicsit részletesebben kutatni az ügyben, amihez be is tettem egy linket feljebb ajánlásképp.